В Куклен театър ВЕСЕЛ ще представят „Дядовата ръкавичка“

Велико Търново Лайф

07-12-2018, 09:33

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостуват кукленците от Пловдив

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 8 декември от 11.00 часа в НЧ„Искра” в старата столица, Куклен театър - Пловдив ще представи приказка по класическата приказка на Елин Пелин –„Дядовата ръкавичка”. Постановката и драматизацията са дело на Мариета Ангелова , сценографията – на Гергана Стаматова, а куклите – на  Ангелина Янакиева. Оригиналната музика и звуковата картина са на Петър Цанков (един от основателите на рок-група „Щурците”). Ролите са поверени на актьорите Димитър Николов-Шаблата, Емилия Копчева, Даниел Русев и Даниела Тенева.         

Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавицата?... Ето това ще му се случи отново, и то в навечерието на Коледа! И отново в дядовата ръкавичка ще се вмъкнат малката мишчица Гризанка, Зайо Средногорски, Лисана, Вълчо, Мецана... В ръкавичката ще се намери място за всички и приказните горски герои ще са весели и щастливи. Но най-щастливи ще бъдат децата, дошли на вълнуващата среща с любиматата приказна история за поколения българи. Бъдете сред тях! „Дядовата ръкавичка” ще разкажат с много любов, фантазия и настроение талантливите пловдивски кукленици.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов