Таланти от социалните услуги зарадваха великотърновци с коледен концерт

Мисия

07-12-2018, 09:59

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Повод бе и отбелязването на Деня на дарителите

С много приятели и гости в голямата зала на Община Велико Търново в средата на седмицата се проведе концерт под наслов „Приятели на социалните услуги“, организиран от дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново. Повод бе отбелязването на Деня на дарителите в България и предстоящите коледни и новогодишни празници.

С богата програма, много песни и танци потребителите от социалните услуги, функциониращи на територията на община Велико Търново, изявиха своите таланти. Деца, младежи и възрастни изказаха своята благодарност на хората, оказали им помощ и подкрепа през годините. 

„С участието им днес в празничната програма ние доказваме, че в община Велико Търново подкрепяме и работим активно за свободния и независим живот на хората от социалните услуги и тяхното пълноправно участие в обществото. Благодарим на нашите дарители – хората, които не просто даряват усилие, труд и средства, а това, което за всички нуждаещи се е най-важното – шанс за по-добър живот. Вашата подкрепа и внимание прави потребителите от социалните услуги истински щастливи. Надяваме се, че техните съдби ще продължат да докосват сърцата ви“ – с тези думи Росица Димитрова, директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, се обърна към хората, уважили концерта.

Приветствия за жеста на благодарност, за емоцията и прекрасните изпълнения поднесоха Благовеста Факирова – председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, доц. Диана Димитрова – директор на филиала на Медицински университет -  Варна във Велико Търново, Мая Пешева- Владкова – директор на дирекция „Социално подпомагане“, д-р Петя Илиева – председател на Сдружение с нестопанска цел „Фортуна“, Десислава Коева – представител на „Лактима“ ЕАД, Катерина Златкова от Сдружение „ЗОВ – България“, Йонко Христов от Професионален сержантски колеж към НВУ „Васил Левски“ и др.

Събитието уважиха представители на институции, организации и фирми, които получиха специални благодарствени грамоти и подаръци, ръчно изработени от хора в социалните услуги. С емоционалните си изпълнения участниците в концерта предизвикаха сълзи от радост и усмивки по лицата на всички уважили събитието.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов