Великотърновец грабна наградата за иновативно предприятие за 2018 г. на национален конкурс

Животът

07-12-2018, 14:05

Снимка:

фейсбук Тинузавър

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наградата му бе връчена от президента Румен Радев

Великотърновецът Невен Боянов спечели наградата за "Иновативно новостартирало предприятие" за 2018 г. в конкурса на Националния  иновационен форум, проведен под патронажа на президента Румен Радев. Боянов бе награден за създаването на #ТИНУЗАВЪР - платформа за забавно изучаване на електроника, роботика и програмиране.

Церемонията по награждаването се състоя в столицата, а призовете връчиха президентът Румен Радев и председателят на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ Огнян Шентов. Конкурсът се провежда за 14-ти път, а победителите бяха разделени в следните категории : „Иновативно новостартирало предприятие“, „Иновация за по-добро качество на живот“, „Зелена иновация“, „Иновационен мениджмънт“, „Иновации за развитие на таланти“, „Иновация в креативните индустрии“, „Социална иновация“, „Пазарно лидерство“.

 

„Иновациите са най-ефективният инструмент за постигане на висок и устойчив икономически растеж, а това означава да имаме хора с критично мислене, отворен ум, както и сила и смелост да отстояват идеите си“, каза президентът Румен Радев.

 

Националният иновационен форум обединява усилията на институциите, бизнеса и неправителствени организации за подобряване на иновационната среда в страната. Форумът има за цел да насърчи сътрудничеството между български и чуждестранни организации за стимулиране на националната икономика и повишаване на конкурентоспособността на българския бизнес.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)