Великотърновската библиотека бе наградена за качествено изпълнение на проект „MobiDig“

Мисия

08-12-2018, 15:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя бе връчена от Министерството на образованието и науката

Проектът „MobiDig“, по който работи Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ във Велико Търново получи награда за качествено изпълнение по програма Еразъм +. Тя се връчва от Центъра за развитие на човешките ресурси към Министерството на образованието и науката. Проект „MobiDig“ или „Мобилна дигитализация” стартира през септември 2017 година и приключва август 2019 година.

Сертификатът е за цялостното му качествено изпълнение и за сътрудничеството за иновации и обмен на практики в сектора за професионално образование и обучение.

Предстоят да бъдат публикувани учебни модули за представители  и ръководители на  малки библиотеки, музеи и архиви за обучение с нискотарифни технически средства за мобилна дигитализация с цел  опазване и популяризиране на книжовното ни наследство.

„Щастливи сме, че сме оценени за работата ни. През април и  май предстоят още няколко дейности по проекта „Мобилна дигитализация” в библиотеката. Ще се проведе 4-дневен курс и семинар. На него са поканени представители и ръководители на малките библиотеки, както и международните ни партньори. Ще бъдат обучени как могат да ползват електронните продукти. Тази награда не е само за регионалната библиотека, а за колегите от Студентското общество за компютърно изкуство, Националната гимназия по полиграфия и фотография в София, Университета в Грац, библиотеката в Мафра, в Грац и фотографско ателие във Флоренция”, поясни Калина Иванова, зам.-директор на регионалната библиотека „П.Р.Славейков” и ръководител на проекта по Еразъм +.

Това е втори сертификат за качествено изпълнение на проект. Първата бе по програма Грюндвиг,  подпрограма на програма „Учене през целия живот”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов