Мартин Милев от СКБ „Локомотив“ е носител на приза „Никола Петров“

Спорт

08-12-2018, 19:45

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

130 състезатели от 25 клуба от България, Румъния и Македония мериха сили в Международния турнир

Състезателят на горнооряховския Спортен клуб по борба „Локомотив“ Мартин Милев е носител на приза „Никола Петров“ от Международния турнир по свободна борба, чийто домакин бе Горна Оряховица. Купата за най-техничен състезател стана притежание на Русу Валентин от Румъния, а за най-резултатен състезател бе обявен Леонтрим Люмяни от Македония.

Общо 130 състезатели от 25 клуба от България, Румъния и Македония мериха сили в Международния турнир по свободна борба за деца родени през 2006 г., 2007 г. и 2008 г. Състезанието се организира от СКБ „Локомотив“ и Община Горна Оряховица. Турнирът е посветен на 145 години от рождението на първия български световен шампион по борба Никола Петров. Непобедимият горнооряховчанин е провъзгласен за най-силния мъж на ХІХ век. Турнирът е посветен също и на 45 години от откриването на Спортна зала „Никола Петров“ и 25 години от създаването на Спортен клуб по борба „Локомотив“.

В категория 30 кг. победител е Дилън Димитров от СКБ „Юнак – Локомотив“ - Русе. На второ място бе класиран Айлин Османов от СКБ „Сандрово“ - Сандрово. Третото място е за Езабер Костанцалъ от СКБ „Езерче“ - Езерче и Момчил Недялков от СКБ „Локомотив“ - Горна Оряховица. В категория 32 кг. първенец е Русу Валентин от Румъния. Втори е Никола Сърнев от СКБ „Локомотив“ - Горна Оряховица, а на трето място са Иван Георгиев от СКБ „Ангел Гочев“ - Созопол и Бурак Бейти от СКБ „Истър“ - Тутракан. В категория 35 кг. победител стана Мартин Милев от СКБ „Локомотив“ - Горна Оряховица. На второ място се класира Тошко Петков от СКБ „Златарица“ - Златарица и трети останаха Николай Ников от СКБ „Сливен“ - Сливен и Йоан Пеев от СКБ „Берое“ - Стара Загора. В категория 38 кг. на първо място е Никола Колев от СКБ „Юнак – Локомотив“ - Русе. Втори е Тихомир Драгиев от СКБ „Берое“ - Стара Загора, а трети са съотборникът му Тихомир Стоянов и Никола Стоянов от СКБ „Локомотив“ - Горна Оряховица. В категория 42 кг. първенец стана Омер Мемеди от Македония. Втори е неговият съотборник Трим Исмаил, а трети се класираха Йордан Маринов от СКБ „Сандрово“ - Сандрово и Георги Николов от СКБ „Локомотив“ - Горна Оряховица. В категория 47 кг. първенец е Леонтрим Люмяни от Македония. На второ място е Румен Димов от СКБ „Станка Златева“ - Сливен и на трето място са Найден Петров от СКБ „Локомотив“ - Горна Оряховица и Ибрахим Илязов от СКБ „Аркос“ - Партизани. Първенец в категория 53 кг е Мартин Стефанов от СКБ „Дан Колов“ - Елена. На второ място се класира съотборникът му Любомир Лазаров. Трити останаха Русу Щефан от Румъния и Дамян Лазаров от СКБ „Истър“ - Тутракан. В категория 59 кг. победител е Ердал Шикри от СКБ „Черноморец“ - Бургас. Втори е Иван Томчев от СКБ „Станка Златева“ - Сливен и трети са Мартин Петков от СКБ „Локомотив“ - Горна Оряховица и Алексъндър Сърбинов от СКБ „Сливен“ - Сливен. Първи в категория 66 кг. е състезателят на СКБ „Черноморец“ – Бургас Пламен Георгиев. На воро място е Калоян Енчев от СКБ „Сливен“ – Сливен. Трити са Пламен сидеров от СКБ „Странджа“ – Средец и никола петров от СКБ „Станка Златева“ – Сливен. В категория 73 кг. на първо място е Петър Стефанов от СКБ „Олимпиец“ – Търговище. Втори е Мукит Боянов от СКБ „Сливен“ – Сливен и трети са Алпер Йонков от СКБ „Етър –Виктори 2011“ – Велико Търново и Божор Петрик от Румъния.

Класираните на призовите места получиха медали и тениски.

На 19 декември в Зала 1 на Община Горна Оряховица ще бъде представен биографичен филм за Никола Петров.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов