БЧК раздава хранителни продукти във Велико Търново от 12 декември

Животът

09-12-2018, 09:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Пакетите ще се предоставят поетапно в различните общини

Българският червен кръст започва раздаването в област Велико Търново на поредния транш храни от Програмата на Европейския съюз на фонда за подпомагане. Пакетите ще се предоставят поетапно в различните общини.

„Стартираме на 12 декември първо и само във Велико Търново. Пунктът е на ул.”Марно поле” 14, където правоимащите получиха пакетите си и миналата година. Отново ще ги предоставяме от 9 до 13 часа само в делничните дни до 28 януари. В селата на община Велико Търново раздаването на хранителните продукти ще е от 28 януари до края на февруари 2019 година”, обясни Димитър Русев – председател на Областния съвет на БЧК във Велико Търново. Той уточни, че продуктите са с тегло 24 килограма. Пакетите включват 16 артикула – основните са варива, олио, домати, конфитюр.

1169 нуждаещи се имат право да получат пакетите с хранителни продукти в областния център. В селата на община Велико Търново те са 735, сподели още Димитър Русев. Предоставянето на помощите в областта ще бъде в периода 12 декември – 28 февруари 2019 година за десетте общини.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов