246 коледни картички нарисуваха децата от Община Лясковец

Велико Търново Лайф

09-12-2018, 14:00

Снимка:

община Лясковец

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тридесетте най-добри творби от коледния конкурс бяха показани в изложба

Коледни картички, нарисувани от деца, изпраща и тази година Община Лясковец до всички свои партньори и официални институции в страната. За единадесети пореден път сред малчугани и ученици беше проведен конкурс за най-добра картичка с коледноновогодишен сюжет. За надпреварата рисуваха деца от детските градини „Пчелица”, „Радост”, „Славейче”, „Вълшебство”, „Сладкопойна чучулига” и ученици от НУ „Цани Гинчев” и СУ „Максим Райкович”. Общо 246 творби участваха в тазгодишния конкурс. Жури специалисти от администрацията разгледа, оцени и класира най-добрите от тях. Това са коледните художествени послания на Даниел Ангелов от ДГ „Пчелица”, град Лясковец, на Мериана Ангелова от джулюнската детска градина „Сладкопойна чучулига”, на Дарина Илиева от ДГ „Радост” и на Стилян Нинов от ДГ „Славейче”. 30 деца, сред които и едно дете със специални образователни потребности, автори на оценените като най-добри коледни честитки, бяха поканени в сградата на Община Лясковец. На официална церемония малките художници бяха наградени от д-р Гецова с грамоти, в присъствието на заместник-кмета инж. Господинова, специалисти от общинска администрация, директори, учители и родители. За своя труд и старание творците получиха от кмета благодарност, похвала и много шоколадови лакомства.  

Всички рисунки и апликирани картички от конкурса ще бъдат изпратени с поздравление-послание от името на кмета д-р Ивелина Гецова и от председателя на Общински съвет-Лясковец Даниела Арабаджиева до институции в страната. С част от близо 250-те детски творения ще бъдат зарадвани за поредна година и самотни и социално слаби жители на Лясковец, потребители на Домашния социален патронаж. 

Тридесетте най-добри творби от коледния конкурс бяха показани в изложба в заседателната зала на Община Лясковец, която посетителите можеха да разгледат, преди картичките да потеглят към своите получатели – Президент, Вицепрезидент, Председател на Народното събрание, Министър-председател, депутати, министри, кметове и други.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)