Общинско учение затваря път в Еленско

Мисия

09-12-2018, 15:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Подобряват практическите умения на доброволците

На 12 декември 2018 г. /сряда/ от 09:00 часа до 13:00 часа в община Елена ще се проведе Общинско учение на тема: „Дейност на органите на изпълнителната власт, Eдинната спасителна система /ЕСС/, физически и юридически лица по осигуряване защитата при снежни бури, снегонавяване и обледеняване“.

Учебните цели, които са залегнати, са:

- Изучаване на Общинския план за защита при бедствия в частта „Защита при снежни бури, снегонавяване и обледеняване”.

- Повишаване готовността на органите за управление, силите на ЕСС и населението за осъществяване на защитата при снежни бури, снегонавяване и обледеняване.

- Повишаване готовността на изпълнителите по договори за зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа за територията на община Елена, за зимен експлоатационен сезон 2018/2019 г., съгласно „План за зимно поддържане на общинската пътна мрежа на територията на община Елена – област Велико Търново за зимни експлоатационни сезони 2017/2018 и 2018/2019 г.“.

- Подобряване взаимодействието и координацията между общинската администрация, експлоатационните дружества поддържащи електрическите и водоснабдителни системи, фирмите извършващи снегопочистване на територията на община Елена.

- Да се подобрят практическите умения на доброволците от доброволното формирование на община Елена.

- Да се подобри личната и цялостна подготовка на членовете на Щаба за изпълнение на общински план на защита при бедствия по оповестяване, събиране на информация, оценка на обстановката, подготовка на предложения за провеждане на Неотложни аварийно-възстановителни работи и евакуация в резултат на инциденти.

Първа част от учението (теоретичната), ще се проведе в зала 211 на общинска администрация Елена, а практическата в участък по път VTR 2070 (ІІ-53, Елена-Марян) - Руховци – VTR 1072, спускане преди село Руховци.

По време на провеждане на практическото занятие в интервала от 10:30 часа до около 13:00 часа участъкът от разклона за село Руховци до центъра на селото ще бъде затворен за движение. За и от село Руховци движението ще се извършва през село Марян (по път VTR 1072).

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)