Бисери на световната класика ще звучат в коледния концерт на МДТ

Мисия

10-12-2018, 10:18

Снимка:

МДТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Галаспектакълът „Коледни искри” ще се проведе на 21 декември от 19 часа

Бисери от световната оперна и оперетна класика са събрани в програмата на традиционния коледен концерт, подготвен от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Галаспектакълът „Коледни искри” ще се проведе на 21 декември от 19 часа в голяма зала на МДТ. Преди това на концерта ще могат да се насладят ценителите на музикалното изкуство в четири български града. Турнето започва на 17 декември в Попово и до 20 декември ще премине през Габрово, Троян и Севлиево. Всички представления на МДТ се провеждат под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.

В концерта ще има класически и популярен блок, а в програмата са включени фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Белини, Доницети, Верди, Гуно, Бизе, Щраус, Калман, Лехар. Италиански канцонети и други хитови творби ще подсилят празничното настроение. Те ще звучат под диригентската палка на Игор Богданов.

Сценарист и режисьор на спектакъла за поредна година е Стефан Методиев, а сценографията е на Лидия Къркеланова. На сцената ще излязат солистите на великотърновския театър Доротея Доротеева-Стойчева, Лидия Лазарова, Симона Кодева, Момчил Караиванов и Пламен Долапчиев заедно с гост-изпълнителите Иво Йорданов – баритон, и Михаил Михайлов – тенор, които от години работят в тясно сътрудничество с МДТ. В концерта участват още оркестърът на театъра с концерт майстор Милена Байнова и хорът на МДТ с хор майстор Яница Брънзелова. Водеща спектакъла ще бъде актрисата Добринка Тосева, която е най-младото попълнение в творческия състав на драматичната трупа.

Специални гости на голямата сцена отново ще бъдат талантите от Вокална група "Пеещи камбанки" при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров. Те ще изпълнят детски и коледни песни.

Билети за спектакъла на 21 декември от 19 часа може да се закупят на касата на МДТ "Константин Кисимов" във Велико Търново.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов