Условна присъда получи крадец на скъпи породисти кучета

Крими

10-12-2018, 14:02

Снимка:

интернет

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Младежът свил два „булбул”-а от с. Пчелище

Три месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок, заради извършена кражба на две породисти кучета, наложи Районен съд Велико Търново на мъж, след постигнато споразумение с прокуратурата.   

В.В. се призна за виновен за това, че на 06.10.2018г. в с. Пчелище, общ. Велико Търново, отнел от владението на собственика две кучета порода „Бурбул“ /“Boerboel”/, всяко на стойност 1100 лева, всичко на обща стойност 2200 лева.

В началото на октомври 2018 г. обвиняемият бил гости на баба си в с. Церова кория. Вечерта на 05.10.2018г. посетил съседното село Пчелище, където бил на заведение. В ранните часове на 06.10.2018 г. тръгнал да се прибира пеша към с. Церова кория. По пътя минал покрай производствена база, стопанисвана от пострадалия. В двора видял две кучета порода „Бурбул“ /“Boerboel”/, които били свободно пуснати. Харесал ги и решил да ги вземе за себе си. Минал през портала и отвел кучетата. На следващия ден собственикът установил липсата, а по-късно в съседното село забелязал обвиняемия с двете кучета.

Породата „Бурбул” се е появила още през 17 век в Южна Африка, където холандски колонизатори пренесли големи и силни кучета, роднини на мастифите. Тези кучета са интелигентни, като в били използвани за охрана на фермите на преселниците. Имат силно развити защитнически инстинкти. В интернет форумите цените им варират между 1500 и 2000 щатски долара.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов