Коледна изложба подредиха децата от Община Горна Оряховица

Велико Търново Лайф

11-12-2018, 14:19

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изложени са близо 70 сурвакници и над 620 коледни картички

Коледна изложба подредиха децата от Община Горна Оряховица в

Младежкия дом. Изложени са близо 70 сурвакници, над 620 коледни картички, както и коледни сувенири и арт инсталации. Всички експонати са изработени от деца от учебните и детски заведения в Общината, с помощта на техните учители и родители.

Коледен поздрав към гостите в Младежкия дом отправиха децата от Детска градина „Първи юни“ в Горна Оряховица.

Поздрав към гостите, дошли на откриването на изложбата отправи и заместник-кметът Йорданка Кушева.

В традиционната коледна изложба тази година гостува и майсторът на художествено плетиво инж. Цвети Терзиева от Разград. Плетените ? изделия - арт играчки, бижута, сувенири, доставят радост на малки и големи. За изработването им, майсторката прилага традиционни видове плетки, които са били използвани от нашите предци. Цвети Терзиева участва в международни и национални фестивали и изложби в страната и в чужбина със своите изделия. Стари и нови занаяти оживяват в изделията на младата майсторка. В нейните творби се прилагат различни техники – древни и иновативни, съчетавани с богатство от цветове и естествени материали. Арт декорациите и изделията на креативната майсторка имат идея да съхранят малка частица от огромното богатство на Българската националност. Авторката се стреми да популяризира българските занаяти и да възпитава в младите усета към естетиката и магията на изкуството.

Всеки, който желае може да посети Младежки дом и да разгледа изложбата, която ще остане подредена до 18 декември. След това картичките и сурвакниците ще бъдат подарени на потребителите на Домашния социален патронаж. Така децата ще подарят топлина и надежда на нуждаещите се в празничните дни.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов