Осъдиха условно три жени, изтеглили 860 лв. от банковите карти на горнооряховчанин

Крими

11-12-2018, 14:40

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът редовно ги черпел в дома си, те свили картите му

Три жени, ползвали неправомерно дебитна и кредитна карти на познат, са осъдени по обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново. За извършеното деяние са наказани с по една година и четири месеца лишаване от свобода, което е отложено с три години изпитателен срок и на глоба по 400 лева.

К. Г, Р. К. и И.Д. са признати за виновни за това, че на 02.02.2018 г., през периода от 19.15 ч. до 19.30 ч. в гр. Горна Оряховица, в съучастие, пет пъти използвали чужди дебитна и кредитна карти, като изтеглили на няколко пъти общо сумата от 860 лева.  

Обвиняемите се познавали с пострадалия и често гостували  в дома му, заради това, че ги черпел с алкохол и храна. При една от поредните им срещи пострадалият, след употреба на алкохол се похвалил, че има пари по банковите сметки на картите си. Обвиняемите решили, че е възможно да присвоят пари, като му вземат банковите карти и ПИН-кодовите им. На 02.02.2018 г. трите отново посетили пострадалия в дома му. Мъжът напазарувал, за да ги посрещне и останал без пари в брой. Около 14.00 часа обвиняемите го помолили  да отиде до магазина за още храна, алкохол и цигари. Той се съгласил и отишъл да закупи исканите стоки заедно с К.Г., която видяла ПИН-кода и го запомнила. Почерпката продължила, като жените изчаквали пострадалия да бъде повлиян от алкохола и да заспи, взели от портмонето му двете банкови карти, и от най-близкия банкомат на няколко пъти изтеглили пари от двете карти.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов