Съдът постанови постоянен арест за Димитър, изнасилил и задушил старица в Бяла черква

Крими

11-12-2018, 14:46

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

18-годишният посягал и на други самотни жени, днес поиска да го пуснат у дома

Окръжният съд във Велико Търново постанови постоянен арест за 18-годишният Димитър Георгиев, който преди броени дни брутално изнасилил и задушил старица в град Бяла черква. Извършителят на зверството бе доведен в съдебната зала окован с белезници и вериги на краката и със засилена охрана. Той се изправи пред Темида с назначен служебен защитник. Окръжната прокуратура в старата столица пледира за най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемия.

"Искам да бъда пуснат под домашен арест. Ще си стоя в къщи, ще слушам баща си", каза пред съда Димитър. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 6 декември брутално изнасилил 70-годишна старица, като я принудил към това със сила. Нанесъл и удари с юмрук в лицето като и притискал устата и носа с ръка. Вследствие на действията на обвиняемият жената се е задушила и издъхнала. Извършеното престъпление представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 152, ал.4, т.4 от НК. Прокуратурата счита, че от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Димитър Георгиев е извършил престъплението, в което е обвинен и което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Съществува и реална опасност същият да се укрие или да извърши друго престъпление.

"Лицето е завършило седми клас, безработно е и до момента не е осъждано. Събрани са доказателства от разпит на обвиняемия, от огледи на местопрестъплението, следствен експеримент, от показания на свидетели, които сочат, че той е извършител на тежкото престъпление", заяви в съдебната зала наблюдаващият прокурор Катерина Лещакова.

Установено е, че Димитър е нападал и други възрастни жени.

Определението на Окръжен съд – Велико Търново подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд – Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов