След измама за над 630 000 лв. съдът даде две условни присъди и оправда двама

Крими

13-12-2018, 08:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Делото отива в Окръжен съд Велико Търново след протест на прокуратурата

Окръжен съд Велико Търново ще заседава идната седмица по въззивно дело за крупна измама за над 630 000 лв.

Със своя присъда от 21.11.2017 по НОХД 175/2016г., Районен съд – Горна Оряховица е признал подсъдимите Кольо С. Н. и Петър Б. Е. за виновни в това, че за времето от 14.08.2012 г. до 21.09.2012 г., в гр. Търговище и гр. Варна, в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор помежду си и посредством извършител Румен А. Г., с цел да набавят за себе си имотна облага, на два пъти възбудили и К. Т. Д. (мъж от гр. Варна), в заблуждение, че земеделският производител Румен Георгиев ще му продаде и достави царевица (съответно 600 и 700 тона), като причинили на Агрикс България ООД имотна вреда в общ размер на 632 400 лева, като измамата е извършена от две лица, сговорили се предварително за нейното извършване и случаят е особено тежък.

Районен съд – Горна Оряховица определил наказание от 3 години лишаване от свобода за всеки от подсъдимите, като отложил изпълнението на наказанията с изпитателен срок от 5 години (условно)

Със същата присъда, Районен съд – Горна Оряховица признал подсъдимите Калин И. К. и Цветелин Н. И. за невинни в това да са извършили същото деяние в съучастие с Кольо С. Н. и Петър Б. Е. (Калин И. К. като извършител, а Цветелин Н. И. – като помагач) и са оправдани по повдигнатите им от прокуратурата обвинения за измама.

Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивен протест от Районна прокуратура – Горна Оряховица.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов