Автоконтрольорът Георги Василев стана „Полицай на годината 2018” с индивидуална награда от вътрешния министър

Животът

13-12-2018, 17:45

Снимка:

МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

28-годишният полицай намери и върна портфейл с 1 000 лв. и банкови карти на млада жена

Третата индивидуална награда в изданието „Полицай на годината” бевръчена на официална в столицата днес на Георги Димитров Василев – младши автоконтрольор в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ към сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Наградата се дава за  доблестна постъпка - на 5 октомври вечерта, прибирайки се от работа, той намира в парк в старата столица портфейл с голяма сума пари, лични документи и кредитна карти на млада жена. В портфейла няма телефон и адрес на собственичката, но полицаят се връща в службата си, установява самоличността й и се свързва с нея, за да й върне намерените вещи. В благодарствено писмо да старши комисар Димитър Машов, собственичката на портфейла Ива изрази възхищението си от благородната постъпка и от упоритата работа по издирването и.

 

Голямата индивидуална награда “Полицай на годината 2018-та” днес бе връчена на  младши инспектор Стойчо Стоянов Яковски, младши автоконтрольор, I степен в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ сектор Пътна полиция, ОДМВР-Пловдив. Тази година  той организира и проведе обучение по „Безопасност на движението“ в 22 детски градини, 16 училища и 4 университета. Яковски спасява и живота на 4-годишно дете. Това се случва на 8 ноември, по време на демонстрация на служители на Специализираните полицейски сили в Пловдив. Детето е сред публиката, припада и гълта езика си. Спасява го само бързата и професионална реакция на младшия инспектор. 

 

„Отбелязваме четвърт век от инициативата „Полицай на годината“, която се провежда благодарение на подкрепата на фондация „Доверие и закрила“. В човешкия живот четвърт век е време за обучение, време за формиране на характер, време на трупане на опит и време за отговорен избор и достоен път, които всички полицаи са избрали.” С тези думи министър Младен Маринов се обърна към присъстващите на тазгодишната тържествена церемония. Той сърдечно благодари на колегите си за избора да работят в системата на МВР и да продължават да изпълняват своята мисия, въпреки всички трудности, които срещат. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов