Оборудват кабинет по журналистика с телевизионно студио в Хуманитарна гимназия

Мисия

15-12-2018, 09:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Нужни са 11 000 лв., последната дума има местният парламент

11 000 лева за обзавеждане на кабинет по журналистика с телевизионно студио в Хуманитарната гимназия иска директорът на учебното заведение. Предложението на Павлин Витанов е средствата да бъдат осигурени от бюджета на Инвестиционната програма. Съветниците от Комисията по образование и култура подкрепят проекта. Предстои той да се гласува на последната за тази година сесия на Великотърновския общински съвет.

„С оборудването на кабинета ще привлечем ученици, защото те ще знаят, че ще имат осигурена практика по журналистика. Подготвените репортажи и клипове ще се излъчват в интернет и местните медии”, обясни Витанов. Той е категоричен, че средствата, които Общината дава в помощ на училището, трябва да отива по предназначение. „Досега Общината ни  дофинансира. Сега променяме това действие – ние искаме не да се наливат средства в гимназията, а да я възстановим, да я въздигнем, за да върне тя предишната си слава”, заяви Павлин Витанов пред членовете на Комисията по образование и наука в местния парламент.

По негови думи има план и за разкриване на кабинет за направлението „Терапия и рехабилитация”, но той ще се обзаведе със собствени средства на училището и спонсори.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов