Българската асоциация по водите търси най-добрите „дъждовни” снимки

Животът

15-12-2018, 14:00

Снимка:

БАВ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Конкурсът е вдъхновен от големия писател Богомил Райнов

Фотоконкурс на тема „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“ обяви Българската асоциация по водите (БАВ).

Конкурсът е вдъхновен от големия писател Богомил Райнов и е част от традиционното събитие на БАВ – Седмица на водата, по случай Световния ден на водата – 22 март. Той се осъществява с подкрепата на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Авторски снимки, посветени на дъжда, не повече от три – цветни или черно-бели, ще се приемат до 24:00 часа на 6 януари 2019 г. на електронната поща на конкурса – photo-contest@bwa-bg.com.

На 6 февруари 2019 г. всички одобрени за участие снимки ще бъдат публикувани във Facebook страницата на БАВ. Там до полунощ на 12 февруари ще е възможно тяхното онлайн оценяване с „харесвания“, което ще определи 10-те фаворита на публиката. Петчленно жури ще посочи още 40 фаворита. Всички 50 впечатляващи кадъра ще участват във фотоизложба в София и ще се състезават за награди.

Само 5 от 50-те снимки ще бъдат обявени за безспорни победители в петте категории: първо, второ и трето място; отличие за обществена институция (държавни, общински, културни институции и дружества, НПО организации); награда на онлайн публиката.

Пълният регламент и условията за участие са публикувани в интернет страницата на Българска асоциация по водите – https://bwa-bg.com/bwa_events/fotokonkurs-na-bav-2019-g/.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)