Великотърновски ученик дари на библиотеката 32 тома луксозни енциклопедии

Мисия

16-12-2018, 08:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Емилиян Добрев е десетокласник в ПМГ „Васил Друмев”

32 тома от Илюстрована семейна енциклопедия и Голяма енциклопедия на страните дари 16-годишният Емилиян Добрев на детския отдел на регионалната библиотека „П.Р.Славейков”. Той е десетокласник в ПМГ „Васил Друмев” в паралелка с биология и е дългогодишен читател на отдела.

„От малък много обичам да чета. Обичам да научавам нови неща. Моите родители го забелязаха това и редовно ми купуваха тези енциклопедии, щом излезеше нов брой. Още на същата вечер бе разгледан от мен и прочетен от майка ми или баща ми, когато не можех да чета сам. Като пораснах, вече присъствието им не ми беше ползотворно и интересно. Защото обогатявах знанията си в училище. Исках сега да са полезни на други деца. Смятам че, щом са ми били интересни, ще са интересни и на други деца”, сподели за Общинското радио Емилиян.

Сега, той обича да чете фентъзи. Последната книга, към която проявява интерес е „Един от нас лъже” на Карън Макменъс. През уикенда успява да отделя по един-два часа да чете художествена литература. И обещава, че ако събере още книги, които вече са прочетени и не са му интересни, ще ги дари отново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов