Запорираха сметките на ВТУ, под въпрос са заплати и стипендии

Животът

16-12-2018, 12:14

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Скандали и обвинения валят в социалните мрежи

Строителна фирма е запорирала сметките на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий” заради задължения, натрупани при бившето ръководство на вуза. За това съобщи доц. Светлозар Влайков, заместник- декан по учебната част в Православния богословски факултет, с пост във фейсбук. Публикуваме го без редакторска намеса :

„Предполагам, че много от колегите са неприятно изненадани от факта, че не са получили аванс. Ето каква или по-скоро КОИ са причината за това.От няколко дена сметките на Университета са запорирани от една фирма от обръча на МВРО, извършвала ремонтни дейности (с много лошо качество впрочем) по време на управлението на предишното ръководство. Най-изявени представители на което са един депутат (който не си е мръднал пръста за Университета), един зам.-министър, на когото му бягат затворниците, и който се е изхитрил да работи на 3 места едновременно (т.е. 24 ч. в денонощието) и един бивш "много успешен" ректор (агент на ДС). Та тази несвета троИца чрез фирмата на един "гений", който за 4 год. е ставал 4 пъти доктор на науките и няколко пъти професор, естествено и той от МВРО, е причината да не си получим парите. От три години тези хора водят война срещу всички работещи във ВТУ с такива подли милиционерски хватки като доноси, запори и т.н. Питам колегите, симпатизиращи на управляващата партия: "Кефят ли ви тези коалиционни партньори, които ви оставиха без пари?". Питам приятелите ми от същата партия: "Докога ще търпите тая огромна смърдяща торба с боклук, която ви виси на врата със страшна сила, и от която от време на време отвръщате гнусливо глава (скандала с паспортите, раздаването на пари за храна в армията без обществ. поръчка и мн. други)?". Тежи ви като камък и тя ще ви потопи, да знаете! А иначе тези "герои" ще си вземат огромните коледни бонуси като държавна администрация с чиста съвест!”

 

Отговор публикува в социалните мрежи и доц. Милен Михов, бивш заместник-ректор при предишното ръководство на университета и настоящ депутат :

 

„По повод разпространените слухове във ВТУ, че аз лично и ВМРО са виновни за „блокираните“ сметки на университета и поради тази причина няма аванси съм длъжен да кажа, че това е лъжа. Защо няма аванс за колегите, защо няма стипендии за студентите да отговори ректорското ръководство, за което съм гласувал и самия аз, и което вече завършва своя мандат. Четири години на това ръководство му бяха виновни всичките, само то е невинно, за това, че не се случи нищо.”

 

Ръководството на ВТУ все още не е излязло с официална позиция по проблема.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов