Две свищовски училища се радват на нови автобуси от днес

Мисия

17-12-2018, 17:02

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът Генчо Генчев и председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов връчиха ключовете на директорите

В навечерието на Коледа, по настояване на община Свищов, МОН предостави два нови училищни автобуса за средните училища „Николай Катранов“ и „Димитър Благоев“ в крайдунавския град.

След като отец Михаил Миронов освети новите придобивки, кметът Генчо Генчев и председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов връчиха ключовете от автобусите на директорите на двете училища. Цветанка Кирова и Генади Иванов, които бяха пристигнали за тях заедно със своите възпитаници, благодариха и изразиха радостта си от това, че винаги могат да разчитат на подкрепата на общинското ръководство.

Водени от стремежа за осигуряване на качествени и безопасни условия при придвижването на пътуващите ученици от и до училище, в края на годината ръководството на Общината отправи искане пред Министерството на образованието и науката за два нови училищни автобуса. Морално остарелите и амортизирали налични автобуси в двете училища не бяха безопасни за транспортирането на децата и това беше причината да се настоява за тяхната подмяна с нови.

    

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов