Доц. Милен Михов: Нито аз, нито ВМРО имаме нещо общо с проблемите на ВТУ

Животът

17-12-2018, 18:28

Снимка:

дарик, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Според депутата системата за електронно бюджетно разплащане не може да се „затваря”

„Нямаме идея, интерес и възможности да запорираме сметки и преподавателите да останат без аванс, а студентите – без стипендии”. Това заяви на пресконференция народният представител от „Обединени патриоти” доц. Милен Михов по повод пост на доц. Влайков във фейсбук, че той и ВМРО са виновни за блокираните сметки на висшето училище. Зпарорирането е по искане на фирма, извършила ремнт при предишното университетско ръководство, на която вузът дължи 80 000 лв.

По думите на доц. Михов всички държавни организации в България са в системата за електронно бюджетно разплащане, която не може да се „затваря”. Доц. Михов съобщи, че ще направи питане към министъра на образованието – изплатени ли са всички задължения на МОН към Университета и кога са направени преводите.

„За пореден път сред моите колеги се разпространява внушението, че аз лично имам възможности и ресурс да дирижирам фирми и независими органи в България, пък били те Прокуратура, МОН или други. В тези теории на конспирацията аз не искам да влизам и декларирам, че нямам никаква съпричастност и никога не ми е минавало през ум да си играя със съдбата на хората”, каза депутатът.

„От две години и половина аз съм човекът, на когото едва ли не основната му цел е да твори лоши неща за Университета. Бях обвиняван, че работя срещу оценката на  Националната агенция по акредитация. Аз съм посочен като главен виновник за всички нещастия на ВТУ. Ако това е подчинено на предстоящите избори за ректор през месец май догодина – мисля, че обяснява логически нещата и ръководството смята моята скромна особа като  конкуренция в предизборната кампания”, допълни народният представител.

„Великотърновският университет е над политиката. Той е най-ценното, което има Велико Търново и първа грижа на всички е съхраняването и развитието на този безценен дар, който имаме като национален и европейски образователен  и научен център”, подчерта доц. Милен Михов.

Милен Михов е зам.-председател на парламентарната комисия по образованието и науката и зам.-председател на ВМРО. Историк, с 30-годишен преподавателски стаж във ВТУ  „Св. св. Кирил и Методий“.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)