Мъж издъхна на пазара в Горна Оряховица след преглед в Спешна помощ

Животът

17-12-2018, 21:14

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Арестуваха зет му, ударил доктора, извършил прегледа

30-годишен мъж се озова в ареста на полицията в Горна Оряховица, след като ударил с юмрук лекар от Спешна помощ в града. Гневът на Невен М. бил предизвикан от факта,че малко по-рано днес тъстът му издъхнал пред очите на десетки хора на пазара в железничарския град.

Асан Мустафов от златаришкото село Родина отишъл на работа в един от военните заводи в Лясковец. По време на смяната му прилошало и извикали линейка. В спешното 49-годишният работник бил прегледан и освободен, понеже не успели на открият причина за припадъка. Близките му обаче тръгнали да търсят кардиолог, защото Асан получил силни болки в сърдечната област. Колата стигнала до кооперативния пазар, когато на мъжът съвсем му прималяло. Изкарали го от автомобила, но през това време той издъхнал и близките си обадили на тел.112. Зет му изпаднал в ярост и се върнал в Спешна помощ. Намерил лекаря и го ударил в лицето. От центъра веднага извикали полиция и мъжът бил арестуван. Срещу него е образувано бързо производство за хулиганство по Указа за борба с дребното хулиганство и му е съставен акт.

Съдът в Горна Оряховица ще му отсъди глоба или престой зад решетките за определено време.

За смъртта на Асан е образувано следствено дело и тялото е било взето за аутопсия в търновската болница. Експертизата трябва да установи от какво е починал човекът. Според медиците от Спешното в Г.Оряховица той бил получил емболия, която нямало как да открият по време на прегледа, заради който зетят е налетял на доктора.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)