Мъж, пребил и ограбил бивш пандизчия, влиза за шест месеца в затвора

Крими

18-12-2018, 12:02

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Побойникът се е споразумял с прокуратурата

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново и постигнато в съдебната фаза споразумение, осъдиха на шест месеца лишаване от свобода  мъж за извършен грабеж в парк. 

Д. Д. се призна за виновен за това, че на 13.07.2018 г. в гр. Велико Търново отнел от владението на Й. К. с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – сумата от 190 лв., като употребил за това сила – нанасяне на удари с юмруци в областта на главата.

На 13.07.2018 г. пострадалият взел паричен заем от 300 лв. и по обяд пристигнал в гр. Велико Търново. Закупил си цигари и бира и отишъл в парк „Марно поле”, където седнал сам да пие. Там се запознал с обвиняемия, който спрял при него и му поискал цигара. Заговорили се и установили, че пострадалият е изтърпял наказание лишаване от свобода  в затвора с брата на обвиняемия. Двамата се забавлявали и пили алкохол. Късно вечерта, когато Й.К. тръгнал към близка тоалетна, Д.Д. го хванал, съборил го на земята и започнал да го бие, като му нанесъл няколко удара с юмруци в лицето. Извадил портфейла от джоба на дънките му и взел парите от него - 190 лв., след което си тръгнал.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов