Община Велико Търново подарява на малчуганите две прожекции на “Smart Коледа”

Мисия

18-12-2018, 13:09

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те ще са на 22 декември (събота) от 11:00 и 14:00 ч. в голямата зала на Общината

Две безплатни прожекции на първата българска коледна комедия – „Smart Коледа“, е подаръкът от Община Велико Търново и кмета Даниел Панов към децата на Старата столица. Излъчванията ще бъдат на 22 декември /събота/ от 11,00 и 14,00 ч. в голямата зала на кметството. Прожекциите са част от пъстрата културна програма, с която старопрестолният град посреща най-светлите празници през годината.

„Smart Коледа“ е детски филм, който разкрива магията на човешките взаимоотношения и показва как прекомерното стоене пред компютъра отчуждава хората един от друг „Смарт технологиите са чудесно нещо, когато ги използваме по предназначение и малко опасни, когато прекаляваме с тях. 9-годишният Марти попада в работилницата на Дядо Коледа и измествайки стария ръководител Работливко, решава да я модернизира. Неточност в компютъра обърква работата и Коледа е на път да се провали. Ще успеят ли Марти и елфите да преодолеят различията си в името на празника? Ще бъде ли спасена Коледа, какво е „елфбук“ и кой помага на белобрадия старец, ще разберете в събота“, посочват организаторите. 

В главните роли са Калин Врачански, когото зрителите ще видят като ръководителя на приказната работилница за играчки Работливко. Кръстю Лафазанов се превъплъщава в образа на Дядо Коледа, Константин Гергинов играе 9-годишния Марти. Стефания Колева, Станислав Пеев, Радослава Неделчева, Константин Икономов също са част от звездния актьорски състав, заедно с още много млади и обещаващи актьори, а Поли Генова и Орлин Павлов имат специално участие във филма.

Сценарист и режисьор е Мария Веселинова, а продуцент – Павел Павлов.

“Smart Коледа” е необходим филм. Излиза във времето, когато всички очакваме празника на Рождество Христово. Всеки очаква близките си хора. Това усещане имах и аз във филма, въпреки че имаше смарт устройства и технологии”, споделя Кръстю Лафазанов.

Официален трейлър на филма е публикуван в YouTube: https://youtu.be/kc_cGvhM6Gk.

Организаторите молят всяко дете да бъде придружавано само от един възрастен, за да може повече малчугани да станат съпричастни към продукцията.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов