Математици с добри сърца зарадваха нуждаещи се в Габрово

Животът

19-12-2018, 07:16

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Учениците дариха храни и хранителни продукти

Учениците от Природо-математическа гимназия „Академик Иван Гюзелев“ събраха и дариха храни и хранителни продукти за нуждаещите се в Габрово. Хранителните продукти бяха разпределени според нуждите на Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, както и за бездомните и безпризорни лица на територията на град Габрово.

Инициативата е на всички ученици от ПМГ „Академик Иван Гюзелев“, подкрепени от родителите, преподавателите и ръководството на училището. Събрани са брашно, захар, олио, макаронени изделия, варива, консерви, сладкиши.

Учениците предадоха храните на служителите от отдел „Социални дейности“ на Община Габрово и им задаваха много въпроси за хората в нужда, ежедневието им и грижата за тях. Споделиха социални кампании, които са им направили впечатление и идеите си за събиране на дарения за нуждаещи се, начини на разпределяне на различните събрани дарения. Учениците бяха категорични, че това няма да е последната им кампания.

Община Габрово изказва огромната си благодарност за успешната инициатива и благородна кауза на децата и учениците, която ще донесе усмивки и топлота на хората, за които е предназначена! Храните вече са разпределени.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов