Мадлен Алгафари представи новата си книга в Свищов

Велико Търново Лайф

19-12-2018, 17:45

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя гостува по покана на Центъра за обществена подкрепа

Екипът на Център за обществена подкрепа - гр. Свищов организира среща-разговор и официално представяне на новата книга на  Мадлен Алгафари - "Поправителен за родители".

Срещата с една от най-известните и обичани психотерапевтки в България събуди интерес сред жителите на Свищов и представителите на различни социални институции. В продължилата близо два часа среща г-жа Алгафари говори за родителството, за изразяването на емоциите, за грешките допускани при възпитанието и последствията от тях. Сред най-големите пропуски на родителите тя отличи липсата на изразяване на обич във взаимоотношенията и липсата на готовност от страна на родителите да подложат на съмнение самите себе си и начина, по който подхождат към децата си. Мадлен Алгафари добави още, че родителите трябва да умеят да правят разлика между любов и доверие към своите деца, както и между любов и одобрение. Според нея, любовта е в основата на човешката същност и детето никога не бива да усеща нейната липса. Едно дете може да загуби одобрението на родителите си или дори доверието им, но никога не бива да се допуска в него усещането, че е загубило любовта им,  категорична бе тя.

Като дългогодишен психотерапевт с богат и ползотворен опит Мадлен Алгафари отговори на въпроси, зададени от публиката, като направи съпоставка с реални примери и добри практики прилагани в България, и извън нея. Тя подчерта, че всяко дете има нужда да изрази своя „Аз“, но родителите са тези, които трябва поставят граници. „Децата имат нужда от граници, за да се чувстват сигурни.“ – добави Мадлен Алгафари.

В края на ползотворната среща, директорката на Центъра обществена подкрепа Ася Михайлова поднесе на скъпата гостенка ръчно изработен коледен подарък от екипа на Центъра, както и подарък от кмета на община Свищов, с най-добри пожелания.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов