ВМРО – Велико Търново събра на благотворителен бал 1500 лв. за училището в Русаля

Велико Търново Лайф

20-12-2018, 11:07

Снимка:

ВМРО

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В школото учат даровити деца от социално слаби семейства

ВМРО – Велико Търново събра приятели и съмишленици на традиционната си коледно-новогодишна среща, която тази година стана и първа благотворителна. Инициативата бе на младежите от местната организация, а каузата, за която се събираха средства, е подпомагането на Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца «Димитър Екимов» - с. Русаля.

 

Вече пета година училището предоставя на около 26 социално слаби, но талантливи и даровити, деца възможност да получат абсолютно безплатно качествено образование и добро възпитание.

 

Председателят на Областния комитет на ВМРО-Велико Търново и депутат в 44 НС доц. Милен Михов запозна подробно гостите на благотворителното събитие с историята на създаването на училището и акцентира върху причината за благотворителната инициатива.

 

На тържествената вечеря присъстваха г-жа Ивета Кабакчиева - заместник областен управител на Област Велико Търново; г-н Николай Цонев – заместник директор на ПМГ «Васил Друмев» и общински съветник от ВМРО във Великотърновския Общински съвет; г-н Кирил Кирилов – председател на общинската структура в Горна Оряховица и общински съветник; Петър Петров – председател на младежката организация на ВМРО – Велико Търново; председателите на общинските структури на партията в гр. Свищов, гр. Павликени, гр. Полски Тръмбеш. Сред поканените бяха и други видни общественици, приятели, симпатизанти. Въпреки, че някои не успяха да присъстват лично на събитието, дариха средства за каузата.

 

От покани, томбола, дарения и благотворителен търг за репродукция на картината «На нож» на Ярослав Вешин, бяха събрани общо 1500 лв.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов