Спортни шампиони се срещнаха с ректора на ВТУ

Животът

20-12-2018, 12:03

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Всички те са възпитаници на вуза

Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов се срещна със състезателите, завоювали титли и слава за България и за Великотърновския университет през 2018 г.

На срещата присъстваха Тинко Банабаков, Моника Георгиева, Иван Сираков, Христо Петков, Иван Банков и проф. д-р Людмил Петров.

Проф. Хр. Бонджолов поздрави младите спортисти за големите им спортни постижения и успехи.

„Знам колко е трудно и какви усилия изисква всеки един успех. Както в спорта, така и в живота успехът никога не идва даром. Зад всяка една ваша победа стоят стотици часове тренировки в залата за подготовка, много лишения и дисциплина. Благодаря ви, че защитавате авторитета и името на Великотърновския университет като спортен център за подготовка на кадри. Вие сте пример за останалите студенти, за децата и младите хора във Велико Търново и в България. Пожелавам ви успешна 2019 г., без контузии, но с още много победи, които да радват България и Великотърновския университет“, обърна се ректорът към талантливите спортисти.

Моника Георгиева – държавен шампион по лека атлетика, шампион на 800 м на писта от Националната универсиада 2018 – София, държавен студентски шампион по лекоатлетически крос за 2018 г., студентка в 1. курс, в магистърска програма „Спортна педагогика”.

Иван Сираков – световен шампион по радиоориентиране за 2018 г. от шампионата в Сокчо, Корея (втора световна титла). Шампион на Югоизточна Европа по ориентиране за 2018 г. Абсолютен държавен шампион по ориентиране за мъже за 2018 г. Студентски шампион по ориентиране за 2018 г. Редовен докторант към катедра ТМФВ.

Тинко Банабаков – бронзов медалист от Еврошампионата по бокс за мъже за 2018 г. Златен медалист в категория до 52 кг на Държавното първенство на България по бокс за мъже за 2018 г. Четирикратен носител на приза „Спортист на Велико Търново”. Студент в 1. курс, в специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание”.

Христо Петков – капитан на волейболния отбор на ВТУ, заел 4-то място на Националната универсиада 2018 г. Носител на приза „Разпределител номер 1” на Националната универсиада 2018 – София. Студент в 4. курс на специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание”.

Иван Банков – нападател на волейболния отбор на ВТУ с най-много отбелязани точки за отбора, заел 4-то място на Национална универсиада 2018 г., студент в 1. курс на магистърска програма „Спортна педагогика”.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)