Община Свищов участва в национален форум за приобщаващото образование

Мисия

20-12-2018, 13:29

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организатор на конференцията бе Фондация „Карин дом“ - Варна

 

Община Свищов взе участие в Националната конференция „Дете, семейство, общност – от ранна интервенция към приобщаващото образование“, организирана от Фондация „Карин дом“ - гр. Варна.

Водещи специалисти от страната, представители на МОН и Уницеф – България, както и специалисти от Великобритания представиха практики и утвърдени политики в посока подкрепа на деца със специални потребности и техните семейства за гарантиране правото им на достоен живот и образование.

По покана на организаторите доклад на тема „Връзката между социалните услуги и приобщаващото образование. Подкрепата на местната власт“, изнесе Анелия Димитрова – зам.-кмет на община Свищов. В изложението беше обърнато внимание на значимата роля на специалистите от Дневния център за деца с увреждания за развитие потенциала на децата със специални потребности, както и терапията в специално подготвена среда, като първа и важна стъпка в процеса на приобщаване в образователната система. Представените видеоматериали запознаха аудиторията с утвърдените механизми на взаимодействие и подкрепата на местната власт.

Г-жа Димитрова получи специални поздравления от г-жа Стела Пламенова – директор на училище за деца със специални потребности Сандън, Великобритания, за ангажираността на местната власт в гр. Свищов и видимите резултати.

По време на конференцията се проведе Конкурс за постерни презентации, като с първа награда беше отличен Дневния център за деца с увреждания – Свищов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов