Горнооряховски ученици си пожелаха „Весела Коледа“ на 35 езика

Животът

20-12-2018, 13:51

Снимка:

ОУ "Иван Вазов"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Децата от ОУ „Иван Вазов” реализираха проект „Коледна разходка по света”

На 35 различни езика си пожелаха „Весела Коледа“ ученици от ОУ „Иван Вазов“ в Горна Оряховица. Момчетата и момичетата от 3 „а“ клас и 4 „а“ клас, с класни ръководители Светла Новакова и Розалия Нанкова направиха съвместен проект „Коледна разходка по света“. Децата представиха творби от български литературни класици и съвременни автори. Чрез разнообразни и интерактивни дейности учениците се запознаха кой и как празнува Коледа по света, дали навсякъде децата очакват идването на Дядо Коледа с пълния с подаръци чувал. За празничната атмосфера в класните стаи допринесоха и стиховете край коледната елха.

Като част от празничните прояви в ОУ „Иван Вазов”, ученическият съвет организира коледен базар под наслов „Да оставим следа след себе си”. Той бе открит с коледни песни, изпълнени от училищната вокална група „Звънчета”. Деца от всички възрасти изработиха коледни картички и предмети, които бяха продавани в рамките на една седмица. Събраните средства ще бъдат дадени за благотворителна дейност.

В дните преди големия християнски празник Рождество Христово децата от подготвителната група и четвъртокласниците от ОУ „Иван Вазов“ поканиха на гости отец Зоран. Той им разказа за Бъдни вечер, за символите на Коледа, както и библейската история за раждането на Иисус. От своя страна домакините, с помощта и на родители, бяха подготвили уникална експозиция, изобразяваща Рождественската нощ в естествен размер на моделите. Вдъхновени от разказаното, учениците изработиха картички, свързани с коледните празници, които дариха за благотворителния базар в училището.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов