Пътна полиция със засилен контрол от днес, ще спира камионите при лошо време

Животът

21-12-2018, 10:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Вижте ограниченията на АПИ за товарните автомобили

Създадена е организация максимален брой служители на Пътна полиция да подпомагат трафика днес, на 26 и 28 декември, 2018 г. и на 1 януари 2019 година, уверяват от МВР. Екипи на пътна полиция ще бъдат разположени на изходите на големите градове, както и по основните автотрасета. Те основно ще регулират, но и ще санкционират нарушителите. В самите почивни дни усилията ще са насочени по линия на контрола за алкохол, наркотични вещества, скорост и управление на МПС от неправоспособни водачи.

При очакваното влошаване на времето, е създадена организация за спиране на движението на товарните автомобили. Предвидено е и спиране на товарните автомобили, дори на места, където няма проблем с движението, за да не навлизат в съседна област, където има затруднение.

От полицията призовават водачите стриктно да спазват организацията на движението, знаците и полицейските разпореждания. В случай на образуване на  колони, да не предприемат изпреварвания, с които биха затруднили ситуацията, а да проявят повече толерантност и търпение. Водачите да поемат на път с пълни резервоари, заредени консумативи и топли дрехи.

 

Ограничения за товарните автомобили, разпоредени от АПИ:

Забранява се движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с техническа допустима максимална са над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника целогодишно за периода на официалните празници: последния работен ден преди празници – от 16:00 часа до 20:00 часа и последния почивен /празничен/ ден – от 14:00 часа до 20:00 часа. Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един празничен ден.

Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен или празничен ден.

Ограниченията важат само за участъците от републиканската пътна мрежа, както следва:

 Всички автомагистрали;

 път I-1 с. Ребърково-Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково-Своге-София;

 път I-1 Благоевград-ГКПП „Кулата“;

 път I-4 п. в. „Коритна“-Велико Търново-Шумен;

 път I-5 Русе-Велико Търново;

 път I-8 ГКПП „Калотина“-София;

 път I-9 Варна-Бургас;

 път II-18 Околовръстен път София;

 път II-99 Бургас-Царево.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)