Генчо Генчев : Нека има единомислие и разбирателство помежду ни!

Мисия

22-12-2018, 15:00

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Празнично пожелание на кмета на община Свищов

Уважаеми съграждани,

В края сме на 2018 година и в навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово. Може би това е най-хубавото време, когато с облекчение изпращаме всички неприятности и с надежда поглеждаме към идните дни. В очакване сме на Новата година, която си пожелаваме да е по-щедра и добра. Но за да бъде годината каквато я мечтаем, е необходимо самите ние да вложим усилия, разбиране, внимание, обич и доброта. Нека се вглеждаме повече в собствените си грешки и по-малко в чуждите. Нека бъдем взискателни предимно към себе си и после към другите. Нека има единомислие и разбирателство помежду ни, за да градим здраво и успешно бъдещето си.

Вярвам в тези пожелания и се придържам към тях не само в личен план, но и в работата си като кмет на община Свищов. Винаги съм твърдял, че пътят към постигането на по-добър живот трябва да го вървим заедно – националната и местната власт, ведно с гражданите. И както политиците често са обвинявани, че не защитават националните интереси, така и гражданите не трябва да абдикират от своята отговорност. В този процес е необходимо да не се делим по цветове, по етнос и религия. Трябва да сме обединени, защото заедно сме по-силни. И тук е мястото да благодаря на правителството, че не направи това разделение, а заяви категорична подкрепа към Свищов. В резултат на добрия диалог помежду ни бяха реализирани много проекти, а други са в своя ход. Изказвам своята благодарност и към членовете на Общинския съвет – Свищов, за обективния и безпристрастен вот в полза на обществеността и в подкрепа на добрите решения. Благодаря и на всички граждани с ясна и отговорна позиция, които вместо да развяват знамена в социалните мрежи, да критикуват и компетентно да раздават съвети по всички въпроси, избраха да се включат активно в редица инициативи, с което реално допринесоха за своето населено място.

През 2018 година политиките на Община Свищов и дейностите по тяхното изпълнение бяха изцяло съсредоточени за подобряването на жизнената среда. Резултатите вследствие на реализираните проекти са благоустрояването на обекти в почти всички сфери от обществения живот – в социалния и здравен сектор, в образованието и културата, спорта, инвестициите, инфраструктурата и др. Преди броени дни се състоя отчетът за реализираните дейности през отминаващата година, принос за който е трудът на колегите от администрацията, служителите от общинските звена и кметовете на кметства. Благодаря на всички, които присъстваха в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил. Д. Аврамови 1856“. За тези, които нямаха тази възможност, сме подготвили поредното печатно издание. Книжката ще бъде широко разпространена и свободно достъпна за всеки заинтересован гражданин.

Скъпи съграждани,

Работата, която ни очаква е още много. Ще продължим и през 2019 година дейностите за превръщането на Свищов и населените места от общината в по-добро място за живеене. Ще надграждаме постигнатото в преследване на успеха и вярвам, че той ще ни споходи, защото сме силно и сплотено общество.

Пожелавам ви здраве и обич!

 

Нека Новата година донесе радост в домовете ви и благоденствие за нашата община!

Весели празници!

 

Генчо Генчев

Кмет на община Свищов

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов