DMS кампания набира средства за 45 деца, загубили родител при трудова злополука

Животът

23-12-2018, 11:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За област Велико Търново подпомаганите дечица са 4

В навечерието на Коледа ставаме по-добри, забавяме забързания ритъм на ежедневието си, чуваме и виждаме по-добре, отваряме сетивата си, за да може да даваме и получаваме повече доброта и топлина!

В деня на загиналите при трудова злополука – 28 април, КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” активираха дарителска кампания „Помогни на дете”. Целта е да се осигурят финансови средства за изплащане на месечни стипендии на деца, които са загубили родителите си при трудова злополука. Загиналите са миньори, полицаи, учители, шофьори, железничари и др., част от тях синдикални членове.

КНСБ изплаща месечни стипендии на 45 деца.

За да изпълняват отговорностите си към децата, които съдбата е изправила пред изпитание, на инициаторите са необходими по 25 хил. лв. средно на година. За област Велико Търново подпомаганите дечица са 4 – от общините Велико Търново и Златарица, като две от тях са сестричета.

Нека заедно да дадем топлина на деца, загубили родителите си при трудова злополука!

Изпратете SMS на 17 777 с текст DMS POMOGNI. Цената на съобщението е 1 лв., която е незначителна сума за всеки от нас, но може да промени живота на едно дете!

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)