Четири годишнини ще честват през 2019 г. в Дебелец

Мисия

23-12-2018, 12:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Снежана Първанова: 2018-а беше динамична и успешна за града

„2018-а беше динамична и успешна за  Дебелец . Градът стана по-красив и добър за живеене”, каза пред Общинско радио Велико Търново кметът  Снежана Първанова. В края на годината тя признава, че е изключително удовлетворена от решението на правителството да отпусне 520 хиляди лева за ремонт на двата моста.  „Старият мост е емблемата на града. Проектът за неговото възстановяване е от 2016 г. и оттогава чакаме средства. Другият мост е в промишлената зона. През последните месеци предизвика притеснения, защото устоите му са оголени, в тежко състояние е и пътното платно”, сподели Първанова.

Като успех кметът отчете готовия проект на стойност 19 200 лева за възстановяване на Килийното училище. Според плана сградата ще възвърне автентичната си визия. Предвижда се в нея да се обособят музейна сбирка, кът на Петко Славейков, който е бил учител там, и обредна зала, като новата инфраструктура ще се съчетае с църквата „Св. Марина”,  която  е в един архитектурен комплекс с килийното училище.

През годината са изградени нови тротоарни пространства по ул. „Св. Патриарх Евтимий Търновски” и пред Здравната служба, обновени са съоръженията на детската площадка в централния парк,  поставени са пейки около фонтана, оформена е зона за отдих.

В списъка на обновените обекти влизат още Клубът на пенсионера и стадионът. Помещението за възрастните хора е ремонтирано основно и с ново обзавеждане. На стадиона е направена специална съблекалня за гостуващите отбори. От тази година Дебелец освен мъжки футболен отбор вече има и три възрастови групи  деца. За клубовете кметството е закупило екипи, топки и мрежи за вратите.

Снежана Първанова отбеляза, че зад успехите стоят  Община Велико Търново, екипът й, спонсори и нерядко безвъзмездният труд на нейни, близки, приятели и съмишленици.

Чествания на 45 г. от основаването на Дебелец, 100 г. спортна дейност, 50 г. от разкриването на детската градина и 20 г.  Дом за деца предстоят през 2019-а.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов