Отборът на Стопанска академия е сред призьорите на Националния университетски шампионат по футзал

Спорт

26-12-2018, 09:00

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

След 12 години тимът отново е на почетната стълбичка

Представителният отбор на Стопанска академия „Д. А. Ценов” по футзал спечели купа и бронзови медали в организирания от Асоциацията за студентски спорт и Аматьорската футболна лига към Българския футболен съюз, Национален университетски шампионат по футзал. Спечелените отличия легитимират дългогодишните футболни традиции на свищовското висше училище и отново, след 12 години, отбор от колективните спортове е на почетната стълбичка на призьорите от национални университетски шампионати. 
За втора поредна година свищовските студенти, водени от старши преподавател д-р Асен Атанасов, участваха в надпреварата, която се проведе от 14 до 16 декември в Дом на футбола, Национална футболна база Бояна. Отборът на Стопанска академия последователно надигра отборите на Академията на МВР с резултат 5:0, Университет за национално и световно стопанство – София със 7:5, и Нов български университет с убедителното 7:1. 

В оспорван полуфинал свищовските студенти отстъпиха на отбора на Софийски университет с 2:5. Отличното представяне на отбора бе високо оценено от присъстващите специалисти по футзал. Атестат за постигнатия значим успех е и номинацията за най-добър вратар на турнира, награда получена от Виктор Петров Владимиров.
По думите на ст. преп. д-р А. Атанасов, заслугата за постигнатите резултати е на целия отбор в състав: Виктор Владимиров; Велислав Денчев; Виктор Иванов; Ивайло Райчев; Петър Петров; Кирил Фидин; Пламен Иванов; Мартин Колев; Лука Луканов; Айсун Ахмедов; Красимир Кирилов. „Постигнатият успех е важна стъпка към основната цел пред отбора, а именно класиране за финалния етап от националната надпревара по футзал, който ще се проведе по време на Универсиада 2019 г.”, коментира ст. преп. д-р А. Атанасов. Съдействие и подкрепа при организацията за участието на свищовските студенти в университетски шампионат по футзал, оказа академичното ръководство и Студентски съвет при Стопанска академия.

ЗА СТУДЕНТИТЕ



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов