Година и четири месеца затвор за надрусан шофьор, заловен след гонка с полицията

Крими

27-12-2018, 13:28

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът се споразумял с прокуратурата

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха мъж за шофиране след употреба на амфетамин, държане на  наркотици и неподчинение на полицейски орган. За извършените деяния е осъден на една година и четири месеца лишаване от свобода и му е наложена глоба в размер на 500 лева.

Г. П. се призна за виновен за това, че на 04.11.2018 г., на път Велико Търново – Русе, в землището на с. Куцина, общ. Полски Тръмбеш, управлявал лек автомобил „Фиат“, след употреба на наркотични вещества – метаамфетамин и амфетамин, установено с техническо средство, като деянието е извършено повторно.

На същата дата и място, в лек автомобил „Фиат“, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високо рисково наркотично вещество -   метаамфетамин с нетно тегло 0.243 грама на стойност 6.08 лева и коноп /марихуана/ с нетно тегло 3.239 гр. на стойност 19.43 лв.

На 04.11.2018 г. в гр. Велико Търново, ул.“Н.Габровски“, противозаконно  пречил на орган на властта – служители на сектор „Пътна полиция“ ОД МВР-В.Търново, да изпълнят задълженията си, за контролиране правилата на движение и изправността на превозните средства,  нарушил задължението си  по ЗДвП да окаже съдействие на контролиращ орган, не спрял на подадения му сигнал със „стоп-палка“ и на подадените му звукови светлинни сигнали от „младши автоконтрольор“ в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР В.Търново, при предприетото проследяване на управлявания от него автомобил, като продължил движението си.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов