Седем бебета са родени по празниците в горнооряховската болница

Животът

27-12-2018, 13:59

Снимка:

МБАЛ "Св. Иван Рилски"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сред тях са и две близначки

Седем бебета са се родили в горнооряховската болница през коледните празници - от 22 до 27 декември, съобщи началникът на АГ- отделението д-р Михаил Милатович. Шест от новородените са момиченца, а тази нощ се е родило и едно момченце.

Сред новородените има и двойка близнаци- момиченца, родени на 23 декември сутринта. Раждането на близнаците е водил дежурен екип с д-р Милатович. В същия ден се е родило с месец по-рано недоносено момиченце, което е транспортирано до Неонаталогично отделение в МОБАЛ във Велико Търново.

До днес общият брой на бебетата от началото на година е 337, като от тях 133 са ражданията, извършени със секцио. За някои от родилките това е било второ или трето поред секцио.

30 са извършените през годината големи гинекологични операции, а малките интервенции са били 337 на брой. В отделението са извършени и 21 лапароскопски операции.

Общият брой на преминалите болни и родилки през АГ- отделението за тази година, е 1369.

За Коледа отделението е получило като дарение от благодетел нов принтер "Сони" за модерния ехограф, който пък през лятото подариха дамите от "Зонта клуб".

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов