Наградиха ТД „Трапезица 1902” за най-добро дружество през 2018-а в страната

Мисия

29-12-2018, 12:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Призът е на Българския туристически съюз

Награда за най-успешно дружество в страната през 2018-а получи  великотърновското ТД „Трапезица 1902” от Българския туристически съюз. Отличието бе връчено на специална церемония в столицата от председателя му проф. д-р Алексей Стоев на секретаря Георги Димитров. На нея за четвърта поредна година БТС раздаде годишните си награди в различните категории.

„ Оценката за ТД „Трапезица 1902” означава, че през тази година сме имали най-богат календар със събития. Провели сме най-много инициативи. Имаме най-много членове, в момента те са над 600 и 15 клуба. Най-добри сме в стопанисването на базата си – учебен център „Момина крепост” в крайградската зона за отдих Ксилифор, която домакинства и много национални прояви”, сподели за Общинско радио Велико Търново председателят на дружеството Георги Димитров.  

Сред свършеното от великотърновското дружество е традиционният кулинарен конкурс, в който се представят и домашно приготвени питиета. Той се реализира съвместно с ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон” и Съюзът на енолозите в България. Редици инициативи са проведени по повод з март, 17 март – Деня на дружеството и празника на Велико Търново – 22 март. Тази година с голям успех дружеството домакинства Европейското първенство по ориентиране за младежи и девойки, в което се състезаваха 600 участници от 37 страни. Отново бе проведен традиционният съвместен пленер в Ксилифор на студенти от факултета по „Изобразителни изкуства” към ВТУ.

В края на септември в крайградската зона за отдих бе направен и атракционът „Въжена градина”, който предлага едно по-различно преживяване за малки и големи с преодоляване на препятствия от различна степен. ТД „Трапезица 1902” и тази година активно участва в реализиране на кампанията „Движи се и победи”, част от която са и спортните празници в Ксилифор.

„Важен акцент е и благотворителната кампания на дружеството. С набраните от Коледния бал средства в размер на 6000 лева ще се направи пешеходна туристическа алея от квартал „Асенов” към парк Ксилифор, Арбанаси и Шереметя. Това ще обогати възможностите на търновци и гостите на града за туризъм в околностите на старата столица.”, сподели още Георги Димитров.  

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов