С красива заря, поп музика, бийтбокс и български хора горнооряховчани посрещнаха 2019 година

Мисия

01-01-2019, 12:39

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Празничният маратон под звездите стартира с изпълненията на Вокална формация „Графити“

И тази година ръководството на Община Горна Оряховица организира новогодишния празник под открито небе в кв. „Пролет”. Времето в последната декемврийска вечер бе благосклонно и много горнооряховчани споделиха заедно празничното настроение в новогодишната нощ.

Празничният маратон под звездите стартира с изпълненията на Вокална формация „Графити“ при НЧ „Напредък – 1869“. Освен със съвременни поп изпълнения, младите таланти подгряха публиката с едни от най-популярните световни хитове. След тях на сцената се качи Искрен Тончев – Искрата. Младият изпълнител е едно от любимите лица на българската музикална сцена. Финалист е от петото издание на „България търси талант“. През 2011 година печели републиканското първенство по бийтбокс с феноменало представление, невиждана дотогава на българската сцена. Представя България на световните шампионати в Берлин през 2012 и 2015 година. Носител е на награди от различни музикални фестивали и от съдийства на бийтбокс състезания. Невероятните си бийтбокс умения Искрата демонстрира и на горнооряховчани, които бурно го аплодираха. След като слезе от сцената, младият изпълнител раздаде много автографи и се снима със своите почитатели.

Малко преди полунощ кметът на Общината инж. Добромир Добрев поздрави горнооряховчани с настъпващата 2019 г. „Дълбоко вярвам, че най-голямото богатство на един град и на една община са хората. Затова желая здраве, щастие и благодат на Вас и Вашите семейства. Отправям благослов с надежда и вяра, че всеки един от Вас прекрачва в Новата година със стремеж за повече човечност, доброта и разбирателство.

Нека започнем 2019 година с усмивка и топлина в сърцата, с надежда и вяра в просперитета на България и на община Горна Оряховица. Нека Новата година донесе на всички българи по света здраве, мир, надежда и благоденствие. Нека е благословена със здраве, изпълнена с добри начинания и разбирателство”, пожела на горнооряховчани и на жителите на общината инж. Добрев.

За да вдигнат празнична наздравица със своите съграждани, на сцената заедно с градоначалника излязоха и народният представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник-кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева, Деница Коева и секретарят на Общината Анелия Димитрова.

След празничното приветствие на инж. Добрев, празнуващите чуха и словото на президента Румен Радев. Точно в 00.00 ч. прозвучаха националния химн на Република България, „На многая лета” и красива заря озари небето над Горна Оряховица.

В първите минути на Новата година в празничната програма се включиха изпълнителите от фолклорните състави при НЧ „Братя Грънчарови – 2002“. Младите танцьори поведоха празничното новогодишно хоро. Към тях се присъедини и публиката и много скоро пред сцената се извиха няколко редови хора. Градусът на настроението сред празнуващите беше на максимум и хората и танците продължиха до късно.

Така с много музика, български хора, красива заря и весело настроение горнооряховчани отново бяха заедно и посрещнаха 2019 година.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов