Инж. Даниел Панов към великотърновци: „Поставихме здрава основа, нека заедно направим нашия град още по-велик”

Мисия

01-01-2019, 17:51

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Хиляди посрещнаха 2019 година в центъра на Велико Търново

Посрещането на новата 2019 година събра хиляди празнуващи в центъра на Велико Търново. Близо четири часа жителите на Старата столица и много туристи от цяла България и чужбина се забавляваха на площад „Майка България”. Заедно с тях бяха кметът Даниел Панов и неговото семейство.

Още в първите секунди на новата година зрелищни фойерверки озариха нощното небе над Велико Търново и го обагриха в пъстри цветове. Даниел Панов и стотици празнуващи се включиха в голямото хоро, което изпълнителите от Професионален фолклорен ансамбъл „Искра” поведоха.

„Радвам се, че сме заедно в тези празнични мигове. 2018 година беше успешна за Велико Търново и за великотърновци. Започнахме реализацията на десетки проекти, с които продължаваме да променяме визията на Старата столица. Благодаря ви за подкрепата и за търпението. Положихме здрава основа, на която ще стъпим и през 2019 година. Вярвам, че заедно ще направим нашия град още по-велик, още по-добро място за живеене, за създаване на семейства и отглеждане на деца, за привличане на инвестиции”, обърна се към хората Даниел Панов.

Градоначалникът припомни, че за трета поредна година новородените във Велико Търново са над 1000 и след четири десетилетия прекъсване в града ще бъде построена изцяло нова детска градина, а друга ще бъде разширена с нов корпус.

„Предстоят ни още много проекти за реализация и много работа. Скоро и магистрала „Хемус” ще достигне до Велико Търново. Но всеки успех идва, защото сме единни и сме заедно. Затова и през далечната 1911 година нашите предци са изписали на фасадата на читалище „Надежда” мъдрия завет „Съединението прави силата”. Нека българските политици се учат от нас, великотърновци, на обединение”, каза още кметът.

„Пожелавам ви да бъдете здрави, а вашите семейства и домове да бъдат благословени. Нека Господ бди над вас, скъпи съграждани. Гордейте се, че сте българи и великотърновци и учете на това и вашите деца. Щастлива да е новата година”, завърши Даниел Панов обръщението към жителите на Старата столица.

Водещ на празничната програма бе обичаният Наско Стоянов от „БГ радио”. Настроението бе гарантирано с изпълненията на Нели Рангелова, трио „Ле Контессе”, ансамбъл „Искра” и българските рок легенди от група „АХАТ”. Благолов отслужи великотърновският митрополит Григорий. За всички бе осигурена почерпка – банички с късмети, пържолки, вино и пиво, сладкарски изделия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов