Три проекта на великотърновски ученици допуснати до участие в Националния конкурс „Посланици на здравето”

Животът

02-01-2019, 15:22

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2019 г.

Три проекта на великотърновски ученици са допуснати до участие в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2018/2019 г.

Във възрастовата група 5-8 клас е допуснат проектът на СУ „Вела Благоева” „Избирам храната на баба” с ръководител Кристина Ганева.

Във възрастова група 9-12 клас с два проекта ще се състезава Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон”. Единият проект е под ръководството на Славка Проданова и е озаглавен „Старт-и-рай”.

 

Ръководител на втория проект „Здравно махало” е Албена Иванова.

65 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в XI-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2018/2019 г.

Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2019 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни.

Финалисти ще бъдат 9 проекта, класирани за първо, второ и трето място по 3 във всяка възрастова категория (1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас) и 3 проекта, класирани за поощрителни награди по една за всяка възрастова категория.

Министерство на здравеопазването и Представителството на Европейската комисия в България осигуряват по една предметна награда в категорията специални постижения в областта на опазване на здравето. Общо наградени ще бъдат 61 проекта.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)