От 28 януари БЧК започва раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се от Община Горна Оряховица

Мисия

04-01-2019, 17:14

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Вижте кой има право на подпомагане

От 28 януари Българският червен кръст започва раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се от Община Горна Оряховица. Предоставянето на индивидуалните пакети е по оперативна програма, съфинансирана от ЕС.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК. Всеки правоимащ ще получава съответните продукти срещу документ за самоличност и подпис. Право на подпомагане по програмата имат:

- лица и семейства, подпомагани с целева помощ за отопление (2016 г.– 2017 г.)

- майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година (м. юни 2018 г.)

- лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици в първи клас (за учебната 2017/2018)

- лица с трайни увреждания, с определено право на чужда помощ, които имат ниски лични доходи и получават месечна добавка за социална интеграция (м. юни 2018 г.)

- лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане (м. юни 2018 г.)

- лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства за периода 01.01.2018 - 30.06.2018 г.

- лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение за периода 01.01.2018 г.-30.06.2018 г.

Всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 24,070 кг от 16 вида хранителни продукти – спагети, говеждо в собствен сос, леща, захар, гювеч, зелен фасул, лютеница, грах, домати стерилизирани, говежди кюфтета в бял сос, риба херинга, пиле фрикасе, зрял боб, конфитюр, ориз, олио.

Правоимащите от Горна Оряховица ще могат да получат хранителните продукти от пункта на ул. „Никола Петров“ № 31 (ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“). За правоимащите от селищата на общината, пакетите ще бъдат доставени на място в населените места.

Раздаването на хранителните продукти ще продължи до 28 февруари.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов