Отиде си Иван Ласкин

Животът

06-01-2019, 12:04

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Актьорът е починал тази нощ във ВМА

Почина актьорът Иван Ласкин. На 28 декември той бе приет в "Пирогов", а по-късно прехвърлен в реанимацията на ВМА. Нуждаеше се от чернодробна трансплантация. Той отдавана имаше здравословни проблеми.

Той става известен още 16-годишен с главната роля в сериала "Васко да Гама от село Рупча". Завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ през 1994 г. в класа на професор Здравко Митков.  От 1991 г. започва кариерата му в театъра - в „Сълза и смях“. Играл е на сцените на почти всички софийски театри, още като студент се помнят ролите му в Народния театър, МГТ „Зад канала“ и Театър „Българска армия“. От 1997 г. е актьор в Театър „Българска армия“. Напуска го през 2014 г.

Участва и в редица филми - „Честна мускетарска“, „Вагнер“, „Хайка за вълци“, „Дунав мост“ и „Магьосници“, „Колобър“, „Наричаха ме чичо“, „Рут“, „Църква за вълци“, „Най-важните неща“, „Грях“, „Стъклената река“. Играе и в над двадесет европейски и американски продукции от периода 1989 – 2007 г.

Занимава се с продуцентска дейност и участва в компания за продуциране, лансиране и утвърждаване на млади таланти в България.

Поклон пред паметта му!



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)