Започна кандидатстването за прием в детските градини в Търново

Мисия

09-01-2019, 08:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

780 са малчуганите, подлежащи на записване в първа група

780 са малчуганите,  подлежащи на записване в първа група, по данни на информационната система за гражданска регистрация, съобщи директорът на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова. Документите ще се приемат до 30 април. Класирането ще се осъществи от 1 до 15 май по утвърдени критерии, сред които най-важен е настоящият и постоянен адрес на кандидатите. Записването на новоприетите деца ще се извърши от 1 до 15 юни, свободните места се обявяват на 16 юни на видно място в детските заведения и на официалния сайт на Община Велико Търново.

За тригодишните момичета и момчета учебната година започва на 1 септември.

57 лева е месечната такса за услугата отглеждане, възпитаване и обучение в детските градини на територията на община Велико Търново. По думите на шефката на общинското образование родителите са коректни и няма неиздължени такси за миналите периоди.

„Не е необходимо струпване на родители още в първите дни. През последните години нямаме незаписани деца. Свободен капацитет има в ДГ „Райна Войвода” и в ДГ „Св. св. Кирил и Методий”, коментира Игнатова.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов