Красен Кралев : За Мондиал 2030 ще имаме 4 стадиона с капацитет 40 000 - velikotarnovo.utre.bg

Красен Кралев : За Мондиал 2030 ще имаме 4 стадиона с капацитет 40 000

09 януари 2019, 10:17 | Мария Христова
  • Снимка:
    кадър БТВ

Спортната инфраструктура започна да се строи едва при първия Кабинет "Борисов", каза министърът

Има ясно изразена политическа воля за Мондиал 2030 от страна на България, Гърция, Сърбия и Румъния. Даваме знак, че искаме да направим Балканите едно по-добро място за живеене. Това заяви пред БТВ министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той е категоричен, че става въпрос за поемането на един огромен ангажимент и предстои много работа.

„Нашият ангажимент на България е да имаме 4 стадиона с капацитет 40 000, които отговарят на условията, с магистралите нямаме проблем. Обсъжда се къде да е новият Национален стадион и как да се реконструира „Васил Лески“, за да отговаря на критериите“, обясни Кралев.

Министърът обясни, че в момента страната ни все още е изостанала със спортната инфраструктура, защото започна да се строи едва при първото правителство на Бойко Борисов.

„Другите държави са в същото положение. Разполагаме със средствата. При всички положения България ще излезе от тази кандидатура с добра инфраструктура“, категоричен е Кралев.

По отношение на развитието на футбола министърът подчерта ролята на школите. Министерството на младежта и спорта отпуска над 1 млн. за детско-юношески футбол.

„Заедно с БФС сме готови да подготвим сериозна програма за подготовка на децата“, обеща Красен Кралев.

Красен Кралев обеща и новият закон, насочен срещу хулиганството в спорта, да е готов до месеци. Необходимостта от такъв се засили след последните ексцесии в баскетбола.

„Спортната комисия подготвя този закон, дали сме становище, ще влезе в пленарна зала до средата на годината. Федерацията по баскетбол трябва да вземе мерки, да взимат пример от Българския футболен съюз“, посочи Кралев.

След по-малко от месец започва и дългоочакваният тенис турнир „София Оупън“, който и тази година ще мине без бойкотиращия България Григор Димитров.

„Не приемам думите му като критика, но да не изместваме темата от прекрасния АТP турнир - в най-силната му година със световни звезди, не е сериозно да коментираме. Григор е добре дошъл да участва, когато иска. Турнирът не се прави за един човек. Тенисисти от ТОП 20 сами избират София, защото знаят, че нивото е високо“, подчерта министърът на спорта.

 „Благодаря на българския съд. От вчера има решение, според което федерацията на Силвио Данаилов трябва да изплати на Министерството на младежта и спорта част от откраднатата сума, която е на стойност 2 милиона лева. Защитили сме добре интересите на държавата“, сложи край на темата министърът.

За предолимпийската 2019 г. Кралев си пожела за страната ни нови спорни постижения. Естествено – най-високи са очакванията към борците и боксьорите, както и към художествената гимнастика.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета