Четири години затвор при строг режим за наркопласьор, държал в дома си 4 вида дрога

Крими

10-01-2019, 11:46

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

При задържането оказал съпротива и погълнал наркотици, за да ги укрие

След внесен в съда обвинителен акт от Окръжна прокуратура –Габрово и постигнато в съдебната фаза споразумение, осъдиха мъж за държане и разпространение на наркотици, на четири години лишаване от свобода при строг режим.

Ц.Ц. се призна за виновен за това, че в периода от 19.10.2017 г. до 19:30 часа на 06.06.2018 г., в гр.Габрово, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, без надлежно разрешително по Закон за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в апартамент,  държал и разпространявал високорискови наркотични вещества: метамфетамин  с общо тегло 20,34 грама на стойност 508,50 лева,   хероин с тегло 6 грама на стойност 300 лева; екстази с тегло 3  грама на стойност 160 лева и амфетамин с тегло 2,5 грама на стойност 75 лева, чрез продажби на различни лица. И за това, че на 06.06.2018 г., с цел разпространение, държал в себе си високорискови наркотични вещества - хероин с тегло 1,22 грама и метамфетамин с тегло 0,57 грама, които при задържането се опитал да укрие чрез поглъщане и чрез изхвърляне до ползвания лек автомобил „Опел Корса“.

 

Обвиняемият е осъждан за тежки умишлени престъпления. От месец април 2017 г., на територията на община Габрово, започнал да разпространява наркотични вещества - хероин, метамфетамин, екстази, амфетамин и марихуана. Получавал ги по неустановен начин, държал ги в  дома си и ги продавал на дози, съобразно заявеното количество от клиентите си. Част от наркотичните вещества  ползвал за лична употреба.

На 06.06.2018 г., докато пътувал с лек автомобил „Опел Корса“, управляван от негов познат, бил спрян за проверка от полицейски екип. Обвиняемият оказал съпротива и бил изведен със сила от превозното средство. Извън автомобила, Ц.Ц. поставил в устата си част от наркотичните вещества, които носел, а останалата част изхвърли до лекия автомобил. Полицейските служители не успели да предотвратят поглъщането на наркотиците. Обвиняемият се почувствал зле и незабавно бил транспортирал в МБАЛ“Д-Тота Венкова“, където след проведеното интензивно лечение бил приет за лечение в ОАИЛ на МБАЛ „Д-Р Тота Венкова“АД-Габрово с диагноза „хероинова интоксикация“.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража”. 

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов