Осигуриха денонощно видеонаблюдение на търновската Гимназия по електроника

Мисия

12-01-2019, 11:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

46 камери са монтирани по проект „Сигурност” на МОН

Видеонаблюдение охранява сградата, двора и околоучилищното пространство на Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново. То се осъществява от 46 камери, монтирани в класните стаи, лабораториите, на площадките в коридорите и извън школската постройка. Поставянето им е реализирано по проект „Сигурност” на Министерството на образованието и науката, съобщи директорът на учебното заведение Нели Николова. Изпълнители на заданието са инж. Марин Тонков и инж. Ваня Пенева. Работата на устройствата се ръководи от специален симулационен център, в който достъпът на външни лица е забранен. Според Николова с инвестицията от 12 500 лева гимназията се е превърнала в най-добре охраняваното училище в старата столица.

„Това не е Биг брадър. Видеонаблюдението дава сигурност не само на учениците, но и на родителите. Всичко е отразено и съхранено, записите могат да се върне назад във времето и да се проследи примерно възникнал спор, забравен телефон или не дай, боже, някакъв инцидент. Освен това камерите са задължителни при провеждането на държавните зрелостни изпити”, коментира Николова.

17 декара е дворът на гимназията и през него преминават много хора от кварталите „Бузлуджа” и „Колю Фичето”. Денонощното видеонаблюдение според Нели Николова улеснява работата и на други институции като охранителни фирми, полицейско управление и други.

222-ма ученици посещават  гимназията  в дневната форма на обучение. „Смятам, че те се чувстват добре, защитени и спокойни”, заяви училищният директор.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)