ХК „Етър – 64” иска домакинството на финала за купата на България

Спорт

12-01-2019, 11:27

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Женското хандбално първенство ще се поднови на 20 януари

Женското хандбално първенство ще се поднови на 20 януари (неделя), съобщи президентът на „Етър-64“ Атанас Атанасов за в. „Борба”. „Виолетовите“ започват решителните мачове за титлата с гостуване на ХК „Поморие“. Воденият от Йонка Генчева тим поднови пълноценни тренировки още от 2 януари и засега се готви в зала „Сава Величков“. След 14 януари от клуба планират да водят занимания и в ДКС „Васил Левски“.

Ръководството на ХК „Етър-64“ е подало заявка до федерацията за домакинство на финалната четворка за купата на България. Финалите са на 9 и 10 февруари тази година, като първия ден са двата полуфинала, а втория – битката за отличието. Кандидати за домакинство са още Свиленград и Сливница и тепърва предстои Българската федерация по хандбал да вземе решение.

Девойките старша възраст на клуба играят за купата на България този уикенд, като финалите са днес и утре в Хасково. Пет отбора ще спорят за отличието и по програма ще играят всеки срещу всеки. Днес етърки  срещат „Бъки“ и „Ники спорт“, а утре – ХК „Панагюрище“ и домакина ХК „Хасково“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)