Спектакълът „Спасителят“ представят в Габрово

Велико Търново Лайф

15-01-2019, 07:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Театралната постановка е създадена в рамките на образователна програма „Анти дрога“

Утре, 16.01.2019 г., от 15.30 часа, в зала Възраждане ще бъде представен спектакълът „Спасителят“ на театрална формация „Улична банда” – София, с автор Валентин Балабанов.

Театралната постановка е създадена в рамките на образователна програма „Анти дрога“, със съдействието на Национален център по наркомании и с подкрепата на МОН. Насочена е към младежката аудитория и има педагогическа и превантивна цел.

Чрез средствата на театралната игра, на зрителя се показва нелеката история на едно момиче на 18 години, което е станало наркозависимо по най-прозаичния начин – да опита, да не бъде различна от другите…

В представлението се разказва и за безскрупулността на наркопласьорите – за тях чуждият живот няма стойност, а трагедията на героинята Нели и такива като нея, са само средство за нови доходи. Дори любовта и приятелството на случайно попадналия в ситуацията Спас, не са в състояние да измъкнат Нели от лапите на наркомафията.

В „Спасителят“ участват артистите Ивайло Захариев, Вера Среброва, Сребрина Христофорова и Валентин Балабанов.

След спектакъла Ивайло Захариев ще проведе дискусия с младежите по темите на представлението. Актьорът е граждански ангажиран с проблемите, свързани с превенция на наркоманиите и подкрепя много инициативи за ресоциализация на зависими младежи.

Представянето на постановката „Спасителят“ е част от инициатива за превенция на зависимости „Извън мрежата на матрицата“, реализираща се от Общински съвет по наркотични вещества – Габрово, съвместно с Рекламна агенция „Елмазови“.

В рамките на превантивната инициатива, на 18.01.2019 г. ученици от различни габровски училища ще имат един различен учебен ден, в който техни преподаватели ще бъдат хора, постигнали мечтите си и открили как да живеят в хармония с природата, да се избавят от стреса и напрежението и да бъдат полезни за другите около тях. В учебните часове младежите ще бъдат активни участници, ще дискутират и ще имат възможността да учат, да творят и защо не – да открият собствения си начин да бъдат „cool”.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)