Мъж отива на съд за фиктивна продажба на автомобил

Крими

15-01-2019, 11:32

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Измамникът публикувал лъжливи обяви и искал капаро от бъдещи купувачи

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд мъж за извършена измама с фиктивна продажба на автомобил.

Обвинението срещу К.Д. е за това, че на 15.04.2016 г. в гр. Велико Търново, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил заблуждение у Г. В. от гр. Горна Оряховица, че ще му продаде лек автомобил „Опел Астра“, след като предварително му бъде заплатено, чрез куриерска фирма  капаро в размер на 200 лева, с което му причинил имотна вреда в размер на 200 лева. 

Тъй като парите не му достигали, обвиняемият решил да си набави средства по противозаконен начин - чрез извършване на измами, като публикува фиктивни обяви за продажба на автомобили на атрактивни цени, въпреки, че не е техен собственик, и като иска от кандидат-купувачите заплащане на капаро, чрез куриерски фирми.  

На 15.04.2016 г. публикувал в интернет сайт обява за продажба на лек автомобил „Опел Астра“, за 2500 лева, снимки на автомобила и телефонен номер за контакт. Сим-картата с този абонатен номер бил закупил „на черно“ /същата била регистрирана на името на мъж, на чието име били регистрирани множество сим-карти/. Същия ден Г. В. видял обявата и харесал автомобила. Позвънил на посочения в обявата телефонен номер, като му отговорил мъжки глас, който се представил като К. Д. По време на разговора К.Д. обяснил, че автомобилът се намирал в гр. Ямбол, както и че вече имало много обаждания за него, поради което, ако желаел да го закупи, трябвало да му изпрати капаро в размер на 200 лева, чрез куриерска фирма. Пострадалият решил, че ще закупи автомобила и превел поисканата сума, като се уговорили на следващия ден, да се срещнат  в гр. Ямбол. На следващия ден  Г.В., пристигнал в гр. Ямбол, заедно с негов познат, за да купят колата. Чакали на  уговореното място, но продавачът не се появил.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)